Министърът отбеляза, че, освен с военно-техническата подкрепа, страната ни участва в

...
Министърът отбеляза, че, освен с военно-техническата подкрепа, страната ни участва в
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Всяко украинско искане се оценява в съответствие с възможностите на България

Министърът означи, че, освен с военно-техническата поддръжка, страната ни взе участие в задачата на Европейския съюз (ЕС) за даване на помощ в поддръжка на Украйна (EUMAM) с инструктори, които ще образоват украински военнослужещи на територията на страни членки на Европейски Съюз за потреблението на предоставеното в границите на задачата въоръжение и техника, както и с образование на бойни санитари на българска територия.
България работи сполучливо с Украйна на двустранна основа и всяко украинско искане се прави оценка деликатно в сходство с опциите на страната ни. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов на неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейския съюз в Стокхолм, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата. В осъществяване на решението на Народното събрание, военна техника и муниции бяха превозени в Украйна по-рано тази година “, уточни Стоянов. 

Министърът означи, че, освен с военно-техническата поддръжка, страната ни взе участие в задачата на Европейския съюз (ЕС) за даване на помощ в поддръжка на Украйна (EUMAM) с инструктори, които ще образоват украински военнослужещи на територията на страни членки на Европейски Съюз за потреблението на предоставеното в границите на задачата въоръжение и техника, както и с образование на бойни санитари на българска територия.

На срещата в Стокхолм бяха разисквани развиването на задачата на Европейски Съюз за даване на помощ в поддръжка на Украйна и помощта за страната в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира. 
„ България отстоява суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна и поддържа нейната европейска интеграция “, съобщи Стоянов и означи ролята на Европейската организация по защита (ЕАО) за инициирането на съответни планове за взаимни публични поръчки. „ Агенцията има опит и потенциал да извърши сполучливо тази задача. Смятаме, че планът за муниции на ЕАО е изключително подобаващ за обезпечаване на нужните муниции на Украйна и ние го поддържаме “, изясни министърът.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира нощес, в навечерието на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Швеция, нуждата от допълнителна военна помощ за Украйна.
На форума министрите на защитата разискаха и настоящото положение на военните задачи и интервенции на Съюза, както и готовността на общността да отговори на актуалните опасности и закани за сигурността.  
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
08 Март 2023247408 Март 202392107 Март 2023214706 Март 2023345605 Март 202354503 Март 20233852КоментариСтанко с танко08 Март 2023 16:08ч.
Глупости
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Демек на Амбасада08 Март 2023 16:28ч.
Докле кьопеците ни правт Фасада
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Truman08 Март 2023 16:28ч.
Знаете, че постоянно кашите стартират с дребни групи... - прозореца на Овертон...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати СТОЯН08 Март 2023 16:30ч.
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,ОБЯСНЕТЕ НИ КАК И Пожарна охрана КАКЪВ НАЧИН НИЕ ОТСТОЯВАМЕ СУВЕРЕНИТЕТА,НЕЗАВИСИМОСТТА И ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА?СИГУРНО ИМАТЕ ГОТОВНОСТ НЕ САМО НА ДУМИ,НО НА ТЕРЕН ДА ОСЪЩЕСТВЯВАТЕ ГОРЕ ИЗБРОЕНОТО?ЗА ИНТЕГРАЦИЯ В Европейски Съюз,ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ МИСЛИТЕ,ЧЕ УКРАИНА МОЖЕ ДА БЪДЕ ЧЛЕН НА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ????ПО-ДОБРЕ КАЖЕТЕ КОЙ ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯВА УКРАИНА?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Жълт котарак08 Март 2023 17:51ч.
Колкото участвахме във възобновяване на Ирак. С отвод от 1.5 млрд Щатски долар.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Викт08 Март 2023 16:35ч.
Обучение на бойни санитари, в смисъл да носят на пердах ли? В Перник ли ще ги обучавате!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати изрично НЕ.08 Март 2023 16:49ч.
Спрете да давате на Украйна и погледнете България. До момента по данни на западни източници сме дали на Украйна оръжие за 1 милиарда, дали сме помощи от различен тип за още половин милиард и устояваме бежанците за към половин милиард годишно. Стига с тия милиарди за украинците. Затова са такива и цените - тъй като посредством тях и трупаното Данък добавена стойност от горната страна народът ни устоя тези фашаги да си водят войните. Ако желаят нещо - да си заплащат. За оръжия, за артикули, за прехрана. Ако не им изнася - прав им път. Армията би трябвало да отстоява българския суверенитет, а не да се подчинява на непознати команди. Никъде никой с нищо не ни е задължил, в това число и НАТО - единствено предлагат. Не давайте нищо, с цел да се вършиме на огромни укри и военнолюбци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Точно08 Март 2023 18:27ч.
Точно по този начин, отлично, идват избори някой ще изиска ли това от политиците
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пълни глупости08 Март 2023 16:52ч.
Тоя нали беше в Киев, откъдето си правеше селфита. Изключително двуличен и гнусен човек. Скоро ще го разберете на процедура, че настоящето МО под неговото управление тайничко приготвят мобилизацията на 100 000 българи, които ще бъдат хвърлени за пушечно месо в Украйна. Това са най-лошите хора --- едно приказват, а напълно друго правят. А говоренето е за да приспи бдителността ви.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar08 Март 2023 16:59ч.
България е главният донор на въоръжение за въоръжените сили на Украйна с всички опасности за нас. Време е българите да схванат по какъв начин се държат в действителност умните политици (като В. Орбан), а не прислугата на Съединени американски щати и да я изметат на изборите...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стоянов, ти си по-жалък и от нацистите08 Март 2023 17:06ч.
Г-н министър, спрете да помагате на нацистите в Украйна и да опозорявате България! Осъзнайте се! Вървите към войната като лунатици! Днес изпращате оръжие, на следващия ден ще изпратите синовете ни да умират за фашистката идеология. Нима е допустимо да сте такова безличие, което единствено и единствено да резервира жалките си облаги от властта, е готово да извърши всички заповеди на задграничните си господари?! Всички вие, продажни политици, сте проклятието, срамът и позорът на България. Помнете, че за всичко си има Видов ден! Ще пристигна моментът, когато още веднъж ще има арбитражен съд за нацистите и всички тези, които са ги подкрепяли.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Нике08 Март 2023 18:29ч.
Това е истината,тези не мислят за българския народ, а каквото им заповядат, в тази ситуация за Украйна, предатели
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Truman08 Март 2023 17:29ч.
Костадинов оня ден беше при Карбовски и твърдеше, че на среща във Велинград, проведена от Възраждане, са участвали над 140 индивида, е 6-ма от тях, са декларирали, че са получили някакви повиквателни от Военното окръжие. Дачков, може ли да се ревизира тази информация по отношение на меродавност и новост....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Винкела08 Март 2023 17:44ч.
Ако Козяк успее да съеши ГРОБ с ПП/ДБ.... и излъчат Правителство, жална ний майчица! На войне!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Карачибук, полковник, мастъп-шеф08 Март 2023 18:29ч.
Българсаката войска, въпреки и мизерстваща не престава да оказва помощ на братска Украйна. По програмата EUMAM тя е построила към Лвов единствената в Украйна генералска гурме трапезария, носеща името " Манфред Вьорнер ". Столовата е кулинарно сертифицирана по всички натовски стандарти. Любопитно е, че нейното меню е тъкмо копие на менюто, предлагано в централата на НАТО в Броксел. Така да вземем за пример през вчерашния ден акцентът в Брюксел е бил върху навлизането на насекомите в двузведния генерелски гурме рецептурник. И в Брюксел, и в Лвов в шлагер се е трансформирал поширан полски щурец Gryllus в легло от мароканска розова маруля, гарниран с редукция от балсамов оцет, ароматни масла и деглазирани конгоански вишни.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Анонимен робот08 Март 2023 18:59ч.
От кого се прави оценка? В украйна има повече оръжие в сравнение с България е имала за цялото си битие. Прислужник!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Самата бистрота!08 Март 2023 20:10ч.
Не се усеща осведоменост от сходни послания.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Чезаре Ламброзо08 Март 2023 20:10ч.
Интелектуален исполин, бате. Изписано му е на фейса.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Веска08 Март 2023 20:16ч.
Как се чувствате на този министерски пост? Преди време, когато беше единствено консултант ли, секретар ли на президента не можа да понесе мой коментар и ми сподели, че ще ме изтрие от " приятелите " си във фейсбук. А в този момент вероятно не чете какво пишат хората за продажническата им политика, тъй като ще би трябвало доста " другари " да изтрива.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Велислава Дърева08 Март 2023 20:54ч.
" Фашибозукът има проблем. И този проблем гласи: ТУК НЕ Е УКРАЙНА! ТУК Е БЪЛГАРИЯ! " // Цялото: https://pogled.info/avtorski/Velislava-Dareva/fashibozukat-se-razvilnya.153298
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати истината08 Март 2023 21:01ч.
в сходство с милиардите за крадене, които им дадоха натовските и евроджендърските им повелители. Тези уруди направиха една Украйна от България…
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 11208 Март 2023 21:42ч.
И по каква причина " Всяко украинско искане се прави оценка в сходство с опциите на България "?!? Ние какво сме? Дарители? Ако има искане за каквото и да било и от който и да било, то би трябвало да бъде оценено дали въобще би трябвало да бъде направено! Ние може да имаме опция, само че за страната да не е оправдано да го прави!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Малееее08 Март 2023 22:18ч.
Като му видях единствено физиономията....и нищо не съумях да прочета що е рекло това речовитото...къде ги намирате беееееее......
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023167928 Фев 2023114508 Март 2023229703 Март 20232598
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР